درباره وبلاگ


سلام دوستان؛این وبلاگ صرفا یک وبلاگ آموزشی است که بنده و جمعی از دوستان آن را به عنوان کار عملی برای درس پرورشی شروع کردیم.امیدوارم مطالب ان سودمند و کافی برای شما عزیزان باشد. با تشکر
آخرین مطالب
پيوندها
  • ضد ماسون
  • ردیاب خودرو

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ایدز گناه نیست ؛ بیماریست و آدرس aids.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 35
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 119
بازدید ماه : 112
بازدید کل : 74230
تعداد مطالب : 54
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1



<
كد جاوا در قالبسرا
> <
كد جاوا در قالبسرا
>

Powered by : قالب و كدهاي جاوا: قالبسرا


کد شمارش معکوس سال نو

ایدز گناه نیست ؛ بیماریست
همه چیز در مورد ایدز




 



در حالی كه كشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشكل بیماری های واگیردار را تا حد زیادی حل كرده و تمامی توان و امكانات خود را برای مبارزه با بیماری های غیر واگیر منجمله بیمارهای قلبی – عروقی و سرطان ها متمركز كرده بودند ، ناگهان در سال 1981 میلادی (1360 شمسی ) نوعی بیماری عفونی در دنیا پیدا شد كه به سرعت درهمه نقاط جهان گسترش پیدا كرد و امید به ریشه كنی بیماری های واگیردار را حتی در كشورهای پیشرفته تبدیل به یأس نمود. این بیماری كه به صورت یك مشكل عمده بهداشتی خود را نشان دادAIDS نام دارد . در این بیماری دستگاه دفاعی بدن شدیداً دچار اختلال می شود.

 

حدود 75تا 90 درصد آلودگی به ویروس ایدز در گروه سنی 20 تا 45 سال اتفاق می افتد كه سن تلاش و سازندگی و فعالیت اقتصادی است، افزایش میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس ایدز و ابتلا به بیماری در جوانان و شیر خواران ، طول عمر بسیاری از كشورهای جهانرا كاهش خواهد داد.


ادامه مطلب ...


سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:,,,همه چیز در باره ایدز: علائم, مراحل؛ راه های پیشگیری و ,,,, :: 14:19 ::  نويسنده : mohsen

 

اعتیاد تزریقی

در حالی که کارشناسان، اعتیاد تزریقی و استفاده از سرنگ مشترک را مهم ‌ترین عامل بروز ایدز در ایران می ‌دانند، معاون سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد:

 "انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی در ایران کنترل شده و سیر نزولی پیدا کرده است." دکتر حسن امامی رضوی در گفت‌ وگو با فارس اظهار داشت: با توجه به خطر انتشار بیماری ایدز از طریق اعتیاد تزریقی، طی سال‌ های اخیر تمرکز برنامه ‌های مراقبتی این بیماری روی معتادان بوده است و خوشبختانه امروز روند انتقال ایدز در این گروه کنترل شده و روند نزولی پیدا کرده است.

اگرچه به گفته معاون سلامت وزارت بهداشت برنامه‌ هایی مانند کاهش آسیب در معتادان تزریقی، کنترل زندان‌ ها، اجرای برنامه‌ های مراقبتی در مراکز مشاوره و افزایش مراکز کلینیک‌ های متادون ‌تراپی در راستای این هدف در حال اجرا است ولی به گفته متخصصان عفونی با وجود تمام پیشرفت‌ هایی که برای کاهش اعتیاد تزریقی شده، این عامل هنوز مهم ‌ترین علت انتقال ایدز در ایران محسوب می ‌شود.

تا حدودی موفق بودیم

دکتر حمید عمادی، متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به همشهری می‌ گوید: البته سیر نزولی اعتیاد تزریقی با کنترل آن فرق می ‌کند.

مفهوم کنترل این است که ما دیگر موارد جدید بروز بیماری ایدز را نداشته باشیم. ولی اگر بخواهیم بگوییم منظور از کنترل اعتیاد تزریقی، مهار کردن کامل آن است، اصلا صحیح نیست.

به گفته این متخصص بیماری‌ های عفونی البته با برنامه‌ های زیادی که در رابطه با آموزش به معتادان تزریقی داده شده است، از قبیل عدم ‌استفاده از سرنگ مشترک تا حدودی شاهد سیر نزولی اعتیاد تزریقی در جامعه بوده‌ ایم به‌ خصوص این که این آموزش‌ ها از طریق افرادی داده می‌ شود که قبلا معتاد بوده ‌اند و حالا اعتیاد خود را به ‌طور کامل کنار گذاشته‌ اند.

دکتر عمادی در ادامه با اشاره به این که ضریب اطمینان این مراکز آموزشی هم بسیار بالا است، ادامه می ‌دهد: از طرفی این آموزش ‌ها در زندان‌ ها هم جا افتاده است به‌ طوری که الان دیگر اعتیاد خوراکی در این مکان‌ ها جای اعتیاد تزریقی را گرفته است.

چون به هر حال در همه جای دنیا مواد‌مخدر در دسترس زندانی‌ها می باشد. پس اگر این مواد به‌ صورت خوراکی استفاده شوند، خطر کمتری نسبت به اعتیاد تزریقی دارند.

اعتیاد تزریقی، سرنگ مشترک

سرنگ مشترک همچنان مقصر است

"در این میان عملکرد مسئولان زندان ‌ها نسبت به معتادان متفاوت شده و همین امر باعث کاهش اعتیاد تزریقی در این مکان ‌ها شده است."

شنیدن این عبارات از زبان دکتر عمادی در حالی است که دکتر مسعود مردانی، متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همشهری می ‌گوید: اگرچه سیر اعتیاد تزریقی در جامعه رو به کاهش است اما در حال حاضر مهم ‌ترین علت ابتلا به ایدز در ایران همچنان اعتیاد تزریقی است.

به گفته دکتر مردانی از زمانی که اولین بیمار هموفیلی در اثر خون و فرآورده ‌های خونی آلوده که از کشور فرانسه وارد شده بود، به ایدز مبتلا شد تا الان 23 سال می ‌گذرد.

همین اتفاق باعث شد که تصور ما بر این باشد که خون و فرآورده‌ های خونی آلوده مهم‌ ترین عامل انتقال ایدز محسوب می ‌شوند.

وی ادامه می ‌دهد: ولی از سال 64 ، بعد از این که تعداد زیادی از این بیماران از بین زندانیان سردرآوردند، مشخص شد مهم‌ ترین راه انتقال ایدز در ایران همچنان اعتیاد تزریقی و استفاده از سرنگ مشترک است.

به عقیده دکتر مردانی با اقداماتی که وزارت بهداشت، سازمان زندان‌ ها و سازمان بهزیستی انجام داده ‌اند، اعتیاد تزریقی به‌ صورت نسبی کنترل شده و معتادان به داروهای روانگردان و آمفتامین‌ ها گرایش بیشتری پیدا کرده ‌اند.

دکتر عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت می گوید: داروهای روانگردان عامل اصلی افزایش آمار ایدز در ایران است.

این داروها تهدید بزرگی در انتقال بیماری ایدز از طریق روابط جنسی است، اما اگرچه در ذهن اکثر اقشار جامعه، اعتیاد تزریقی حرف اول را در ابتلا به این بیماری مهلک می‌ زند، شاید جای سؤال باشد که داروهای روانگردان در این میان چه نقشی را قرار است ایفا ‌کنند؟

اعتیاد، روان گردان ها

روانگردان‌ ها بیماری‌ های مقاربتی را احیا می ‌کنند!

دکتر مسعود مردانی، در این رابطه این طور توضیح می ‌دهد: متأسفانه در سال ‌های اخیر هنوز هم مهم ‌ترین راه شایع انتقال ایدز در کشور ما استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی است.

ولی طی این سال‌ ها به ‌علت سهولت دسترسی به داروهای روانگردان مثل آمفتامین ‌ها و مت‌آمفتامین ‌ها (شیشه)، داروهایی مثل اکستازی یا کراک(هروئین خالص کمپرس شده) میزان ابتلا به ایدز، افزایش یافته است.

وی در ادامه تصریح می ‌کند: سیستم تهاجمی این داروها در افرادی که از آن ها استفاده می‌ کنند، افزایش می ‌یابد؛ به‌ طوری که این افراد مایل به برقراری رابطه جنسی هستند، علاوه بر این که بعد از استفاده از این داروها دیگر رعایت هیچ‌ گونه مسائل اخلاقی و استفاده از وسایل پیشگیری را نخواهند کرد.

وی با بیان این که حتی در خیلی از موارد تعداد شرکای جنسی هم در این افراد که عمدتا معتادان تزریقی هستند، افزایش می ‌یابد، خاطرنشان می ‌کند: البته این اتفاق فقط مخصوص کشور ما نیست چون در ایالات متحده آمریکا هم اگرچه تا سال 2000 سیفلیس از جمله بیماری‌ هایی بود که دیگر رو به فراموشی می ‌رفت ولی از سال 2004 ‌به‌ دنبال استفاده از داروهای روانگردان، این بیماری باز هم سیر صعودی پیدا کرد.

این در حالی است که دکتر صداقت نیز نسبت به استفاده برخی جوانان از داروهای روانگردان هشدار داده و می ‌گوید: مصرف روانگردان ‌ها باعث می ‌شود که فعالیت جنسی افراد افزایش یابد در نتیجه آموزش ‌های پیشگیری از ایدز هیچ تاثیری در چنین مواقعی ندارد.

ایدز

افزایش آمار مبتلایان به ایدز

"نبود کنترل و آموزش باعث افزایش آمار ایدز در 3 ماه گذشته شده است."

دکتر مینو محرز در ارتباط با افزایش آمار مبتلایان به ایدز می ‌گوید: البته انتظاری جز این نمی ‌رود چون وقتی کنترل صورت نمی ‌گیرد و آموزش را فراموش کرده ‌ایم در نتیجه آمار ابتلا به این بیماری افزایش می‌ یابد.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور با عنوان این مطلب که در حال حاضر بیشترین راه شیوع بیماری ایدز از طریق تماس جنسی رخ می ‌دهد و با انتقاد از عدم ‌آموزش مقابله با شیوع ایدز از طریق تماس جنسی خاطرنشان می ‌کند: متأسفانه رسانه ‌ها از این بحث غافل مانده ‌اند و در خانواده‌ ها، مدارس و... نیز هیچ آموزش و اطلاع ‌رسانی در زمینه انتقال بیماری از طریق جنسی صورت نمی ‌گیرد. این در حالی است که به گفته دکتر مردانی هم هنوز این آگاهی به خانواده‌ ها داده نشده که مواد‌مخدری مثل کراک و شیشه علاوه بر خاصیت اعتیادزایی می‌ توانند چه نقش مؤثری در ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی پرخطر داشته باشند.

رفتارهای پرخطر جایگزین می ‌شود!

"با این حال فراموش نکنیم که اگرچه اعتیاد تزریقی تا اندازه محدودی سیر نزولی پیدا کرده ولی روند تغییر اپیدمیولوژیک انتقال ایدز در معتادان و جوانان از سرنگ مشترک به طرف رفتار جنسی پرخطر است."

دکتر عمادی نیز این موضوع را تایید می‌ کند: که با وجود تمام پیشرفت ‌ها در زمینه کاهش اعتیاد تزریقی، آمار اعتیاد در جامعه ما همچنان بالا است و اگر اعتیاد تزریقی را هم کنار بگذاریم، همین معتادان کسانی هستند که بیشترین روابط جنسی پرخطر را دارند که این امر هم مهم ‌ترین عامل انتقال ایدز است و باید در مورد آن چاره‌ ای اندیشید.

به عقیده دکتر عباس صداقت متأسفانه 2 گروه اصلی هدف یعنی معتادان تزریقی و افرادی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، با هم، هم پوشانی دارند و ممکن است این افراد به‌ علت روابط جنسی غیرایمن به گسترش این بیماری در جامعه غیرمعتاد دامن بزنند و این خطری است که اگر نسبت به آن هوشیار نباشیم، می ‌تواند موجب گسترش این بیماری شود.

شواهد نشان می‌ دهد که الگوی انتقال ایدز در ایران از سرنگ مشترک به سمت روابط جنسی در حال تغییر است.

بسیاری از متخصصان برجسته بیماری‌ های عفونی نیز در کمیته کشوری ایدز به این نکته اذعان داشته ‌‌اند که در موارد جدید بیماری ایدز که شناسایی می‌ شود، ابتلا از طریق رابطه جنسی بیشتر خودنمایی می ‌کند.

 

 اعتیاد تزریقی هنوز عامل اول انتقال ایدز



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:اعتیاد تزریقی هنوز عامل اول انتقال ایدز, :: 13:59 ::  نويسنده : mohsen

 تا قبل از سال 1996 پزشکان تصور مي کردند نيمي از افراد آلوده به ويروس، ظرف 10 سال پس از آلودگي، به ايدز مبتلا خواهند شد. اما از سال 1996 به بعد و به دنبال ساخت داروهاي ضد ويروس قوي و موثر، طول اين زمان افزايش چشم گيري داشته است. علاوه بر داروهاي ضد ويروس، داروهاي ديگري هم هستند که مي توانند در درمان يا پيشگيري از برخي بيماري هاي همراه ايدز کمک کنند. هر چند که اين داروها روي خود بيماري ايدز اثري ندارند.

به خاطر همين پيشرفت هاي دارويي است که آمار مربوط به مبتلايان احتمالي در سال هاي آينده بايد مورد بازنگري و محاسبه مجدد قرار گيرد. درست مانند ساير بيماري ها ، تشخص هر چه سريع تر ايدز نيز مي تواند دست پزشکان را براي مداواي بيماري باز نگه دارد.

اگر تست Hiv مثبت گزارش شد،بايد هر چه سريع تر دست به کار شد. بايد درمان دارويي فورا آغاز شود و نحوه زندگي هم اصلاح شود. مراقبت هاي فوري پزشکي مي تواند ظهور بيماري را به تاخير بياندازد و از بروز برخي بيماري هاي خطرناک مربوط به ايدز جلوگيري کند.

اقدامات زير هم مي تواند به حفظ سلامت فرد مبتلا کمک کند:

حتي اگر فرد احساس بيماري نمي کند، حتما بايد با يک متخصص بيماري هاي عفوني مشاوره کند.
هر چه سريع تر درمان هاي دارويي بايد شروع شود.
حتما بايد آزمايش مربوط به سل انجام شود، ممکن است فرد به سل مبتلا شده باشد و خودش نيز خبر نداشته باشد. مبتلا بودن به سل، مي توان حسابي براي فرد دردسر ساز باشد و هر چه سريع تر بايد درمان شود.
سيگار، مصرف مشروبات الکلي و مواد مخدري مثل کوکائين ممکن است سيستم ايمني بدن را ضعيف تر کند.
کارهاي زيادي هست که با انجام آن ها فرد تندرست مي ماند، مانند ورزش، پياده روي و...



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:از ورود Hiv تا بروز Aids چقدر طول مي کشد؟ , :: 13:52 ::  نويسنده : mohsen


سلام دوستان؛به لینک  پایین رفته و فیلمی رو با موضوع ایدز و اینترنت دانلود کنید.پشیمون نمیشید.فعلا خداحافظ. دانلود  



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:فیلم درباره ی بیماری ایدز, :: 12:41 ::  نويسنده : amin

b_145_145_16777215_00___images_90_pezeshki_aids_9_11_9020.jpg

اولین اقدام پزشک برای درمان این بیماران، روان درمانی است. باید بیمار اطمینان خاطر پیدا کند که بیماری او رو به بهبودی است.


بیمار می بایست از مراحل درمان تا حدودی اطلاع داشته باشد، تمامی مسائل مربوط به پیشگیری به این بیماران آموخته شود و تمامی عوامل خطر  برای آنها گفته شود.

 

تعیین زمان شروع دارو:

- درمان زود هنگام  (Early therapy)

- درمان دیر هنگام  (Late therapy)

پس از شروع درمان، معمولا بعد از دو تا چهار هفته آثار درمان کاملا آشکار می شود.

مساله بسیار مهمی که در حال حاضر به عنوان یکی از معضلات درمان مطرح می باشد، هزینه درمان است. قیمت داروها بسیار گران است.

روش درمان در حال حاضر در ایران به این صورت است که پس از شناسایی بیماران، درمان با روش late therapy و با استفاده از سه دارو انجام می گیرد.

 

اصول‌ کلی‌

با انجام‌ آزمایش‌ خون‌ و آزمون‌ پادتن‌ ضد ویروس‌ ایدز (ممکن‌ است‌ حتی‌ تا شش ماه‌ پس‌ از آلودگی‌ مثبت‌ نشود) می‌توان‌ بیماری را تشخیص‌ داد.

در بیمارانی‌ که‌ آلودگی‌ به‌ ویروس‌ ایدز تشخیص‌ داده‌ می‌شود، باید وجود سایر بیماری‌های‌ آمیزشی‌ و سایر عفونت‌ها مثل‌ سل‌ نیز مورد بررسی‌ قرار گیرد.

در صورت‌ بروز عوارض‌، ممکن‌ است‌ نیاز به‌ بستری‌ شدن بیمار‌ باشد.

توجه‌ داشته‌ باشید که‌ تشخیص‌ زودهنگام‌ کمک‌ کننده‌ است‌. اگر در معرض‌ خطر هستید،‌ هر چه سریع تر به پزشک مراجعه‌ کنید، حتی‌ اگر احساس‌ می‌کنید که‌ در سلامت‌ کامل‌ به‌ سر می‌برید.

اگر می‌خواهید حامله‌ شوید، یا این‌ که‌ حامله‌ هستید، انجام‌ آزمون‌ ویروس‌ ایدز ممکن‌ است‌ کمک‌ کننده‌ باشد. در صورت‌ مثبت‌ بودن‌ آزمون‌ ویروس‌ ایدز به‌ هنگام‌ حاملگی‌، با درمان‌های‌ مخصوص‌ می‌توان‌ احتمال‌ عفونت‌ در نوزاد را به‌ حداقل‌ رساند.

از تماس‌ با افرادی‌ که‌ دچار عفونت‌ هستند، پرهیز کنید.

 

داروها

برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ها یا پیشگیری‌ از آن ها ممکن‌ است‌ آنتی‌بیوتیک‌ تجویز شود.

داروهای‌ ضد ویروسی‌ (دیدانوزین‌، استاوودین‌، زالسی‌ تابین‌، زیدوودین‌) و نیز داروهای‌ مهارکننده‌ پروتئاز، در درمان‌ عفونت‌ با ویروس‌ ایدز مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند و ممکن‌ است‌ پیشرفت‌ بیماری‌ را به‌ تأخیر اندازند.

تجویز آنها باید توسط‌ پزشکان‌ با تجربه‌ انجام‌ پذیرد. بعضی از این داروها (مثل  زیدوودین‌) می‌توانند‌ انتقال‌ عفونت‌ به‌ جنین‌ مادران‌ حامله‌ را کاهش‌ دهند.

 

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری

میزان فعالیت به‌ وضعیت‌ سلامت‌ هر فرد بستگی‌ دارد. علایمی‌ مثل‌ خستگی‌ یا وجود عفونت‌ می‌توانند بعضی‌ از فعالیت ها را در زمان ابتلا به این بیماری محدود کنند.

استراحت‌ مهم‌ است‌، اما توصیه‌ می‌شود به‌ طور منظم‌ ورزش‌ انجام‌ گیرد.

 

رژیم‌ غذایی‌

تغذیه‌ باید کافی‌ و مناسب‌ باشد. سوءجذب‌، تغییر سوخت ‌و ساز بدن و کاهش‌ وزن‌ در بیماران‌ مبتلا به‌ ایدز شایع‌ هستند.

از خوردن‌ تخم ‌مرغ‌ خام‌، شیر غیرپاستوریزه‌، یا سایر مواد غذایی‌ بالقوه‌ آلوده‌ خودداری‌ شود.



دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:درمان ایدز پس از ابتلا, :: 14:56 ::  نويسنده : mohsen

b_145_145_16777215_00___images_90_pezeshki_aids_9_11_9033.jpg

در قسمت قبل به مطلب ایدز و محرومیت از حقوق اجتماعی  پرداختیم. اینک در ادامه می خوانیم...

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كلینیك‌های مثلثی راه‌اندازی كرده است. سه رأس مثلث نمادین فعالیت‌های این كلینیك‌ها شامل مشاوره و درمان اعتیاد، مشاوره و درمان ایدز، مشاوره و درمان بیماری‌های آمیزشی به غیر از ایدز است.

در بخش مشاوره و درمان ایدز، هدف طولانی كردن مرحله كمون بیماری ایدز است. درمان ایدز بسیار پرهزینه است. افرادی كه در مرحله فعال بیماری ایدز هستند سالانه به داروهایی با قیمت تخمینی شش میلیون تومان نیاز دارند كه تمام این هزینه را وزارت بهداشت و درمان می ‌پردازد.

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:آموزش تنها راه پیشگیری, :: 14:53 ::  نويسنده : mohsen

b_145_145_16777215_00___images_90_pezeshki_aids_9_11_9032.jpg
آرمانی که استفاده ازروبان قرمز را باب کرد آرمان آگاهی یافتن و آگاهی دادن به عموم درباره بیماری ایدز بود.

در سال1991  گروهی از هنرمندان ، که بسیاری از دوستان آنها بر اثر ابتلاء به ایدز جان خود را از دست داده بودند، با تأسیس گروه ایدز تجسمی (THE VISUAL AIDS ARTISTS CAUCUS) در شهر نیویورک تصمیم گرفتند با به خدمت گرفتن هنر، به نبرد با این بیماری مرگبار بپردازند. اولین بار آنان بودند که روبان قرمز را به عنوان نشان گروه خود انتخاب کردند.

پاتریک او کانل ، بنیانگذار گروه ایدز تجسمی ، هنوز هم روی تک تک لباس های خود یک روبان قرمز دارد؛ و البته خود او هم به ایدز مبتلاست.

او می گوید: من از ایدز نمی میرم، من با ایدز زندگی می کنم. رفقای زیادی داشتم که وقتی بیمار شدند، خیلی جوان بودند. آنها همه در جوانی از دنیا رفتند و من زندگی خود را برای آنها صرف می کنم.

با پاتریک در حالی که روی کاناپه ای در منزلش، واقع در منطقه شمالی شهر نیویورک نشسته است، گفتگو می کنم . چهره او از بیماری تکیده شده ، اما هنوز در وجودش سرزندگی مشهود است.

در کنار او الن فریم، از اعضای گروه 15نفره ایدز تجسمی، نشسته است. او که یک عکاس است در سال 1991مانند دیگر اعضای این گروه یک هدف را دنبال می کرد و آن هم یافتن وسیله ای بود که بتواند مردم را وادار به اندیشیدن درباره ایدز کند.

الن می گوید : چاره دیگری نداشتیم. ما باید از هنرمان استفاده می کردیم. درست مثل این بود که ایدز یک شبه کل جامعه هنری نیویورک را می بلعد. ناگهان چشم باز کردیم و دیدیم خیلی از همکاران و دوستان ما دارند با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.

او ادامه می دهد: ابتکار استفاده از روبان موقعی به فکر ما رسید که دیدیم چطور پس از پایان جنگ خلیج فارس آمریکایی ها حتی در شهرهای کوچک آمریکا، برای حمایت از سربازان، از روبان های زرد استفاده کردند. اما سؤال بعدی این بود که چه رنگی برای روبان ایدز مناسب است و بعد با آن چه باید کرد؟

آن زمان بود که بحث میان گروه در گرفت و سرانجام آنها در مورد رنگ قرمز به توافق رسیدند.

الن در این باره می گوید: ما با رنگ های دیگر شروع کردیم. بعد یکی یکی آنها را کنار گذاشتیم و بالاخره رنگ قرمز را انتخاب کردیم چون رنگی است که جلب توجه می کند و همچنین حسی پر شور را القا می کند.

به او یادآوری می کنم که قرمز همچنین رنگ خون است و پاتریک با تأیید حرف من اضافه می کند: و همین طور رنگ عشق .

گروه هنرمندان ایدز تجسمی، ابتدا برسرشکل پایپون به عنوان نماد ایدز اختلاف داشت، اما پس از مدتی طرحی را پذیرفت که حالا در سراسر جهان به عنوان سمبل ایدز شناخته می شود.

آن سال، پاتریک در برادوی، مرکز تئاترآمریکا در نیویورک، آشنایانی داشت و مراسم اهدای جوایز تونی (TONY AWARDS) نیز قرار بود به زودی برگزارشود. گروه، سه هزار روبان قرمزی را که آماده کرده بود به محل برگزاری مراسم تحویل داد. اما اتفاقی که افتاد هرگز برای آنها تصور نبود . هنگام پخش سراسری این مراسم از تلویزیون آمریکا ، جرمی آیرنزJEREMY IRONS هنرپیشه سرشناس بریتانیایی، درحالی که یکی از این روبان ها را برسینه داشت در برابر دوربین ها ظاهر شد.

الن می گوید: ماحیرت کردیم. البته می دانستیم پروژه خوبی داریم اما فکرش را هم نمی کردیم روزی بتوانیم مردم را راضی کنیم روبان ها را به سینه بزنند. در مراسم جوایز تونی همه آن را به سینه داشتند. سر از پا نمی شناختیم . خوابش را هم نمی دیدیم ابتکار ما درچنین ابعاد وسیعی مورد استقبال قرار گرفته باشد.

به این ترتیب بود که روبان قرمز به سرعت به نماد زیبای یک بیماری زشت مبدل شد.

اما گروه ایدز تجسمی نه از روبان قرمز و نه از هیچ روبان دیگری کسب درآمد نکرده است. پاتریک می گوید : نکته مهم در باره این پدیده این است که خود به خود رواج پیدا کرد. ما آن را برای کسب درآمد درست نکردیم و حتی آگاهانه تصمیم گرفتیم به این ایده جنبه تجاری ندهیم.

پاتریک لحظه ای تأمل می کند وادامه می دهد: خیلی عجیب است که حالا سیاستمداران پلیدی را می بینیم که انواع روبان های سرخ و سفید و آبی را به سینه می زنند و جلوی دوربین ها می آیند. هیچ نمی دانم اینها چطور باب شده است.

پانزده هنرمندی که روبان قرمز ایدز را آفریدند پس از آن کار مشترکی انجام نداده اند .



ادامه مطلب ...


دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:روبان قرمز چطور به نشان ایدز تبدیل شد, :: 14:50 ::  نويسنده : mohsen



در حالی كه وارد هزاره جدید شده ایم، ویروس از بین برنده سیستم ایمنی بدن انسان یا همان HIV به ایفای نقشی بـرجستـه در بـه خـطر انـداختـن سـلامتی بشر در سراسر جهان ادامه می دهد. آمـارهـای ارائـه شـده اخـیر از سوی سـازمـان مـلل نـشان می دهـد كه تقریباً 34 میلیون نفـر از مردم جهان به این بیماری مبتلا هستند و هر ساله تعـداد 5.6 میلیون نفر به این تعداد افزوده می گردد. فاجعه انسانی مربوط به ایدز بی مانند است.





ادامه مطلب ...


دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:ایدز و راه های درمان, :: 14:46 ::  نويسنده : mohsen

 

 

 

 

 

 

 

 

ویروس HIV از طریق عمل جـنسی با در مـعـرض قـرار گـرفتـن غشـاءهـای مـخـاطی آلت تناسلی مرد، دهان، مهبل و مقعد با منی مبتلا به ویرس ایدز، پیش انزال، ترشـح هـای مـهبـلی یـا خـون انـتـقال مـی یـابد. چنین راه انتقال ویروس HIV غیر قابل پیش بــیـنـی میباشد. بعبارت دیگر شخصی ممکن است با یکبار عمل جنسی مبتلا شـود، و شخص دیگری چندین بار روابط جنسی داشته باشد و هرگز مبتلا نگردد. به عـلاوه، تعیین درصد احتمال ابتلا هنگام رفتارهای جنسی خاص قابل برآورد نمیباشد.

 

 

 

 

 




دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:ایدز خطر مرگ , :: 14:28 ::  نويسنده : mohsen

در سال 1981 هشت مورد و خیم از ابتلا به بیماری " کاپوسی سارکوما"، یکی از انواع خوش خیم تر سرطان که معمولا در میان افراد سالمند شایع است، در میان مردان هم جنس گرای نیویورک گزارش شد.تقریباً همزمان با این موارد، شمار مبتلایان به یک عفونت ریوی نادر در کالیفرنیا و نیویورک بالا رفت.با این که در آن زمان عامل شیوع ناگهانی این دو بیماری مشخص نشده بود، اما معمولا از این دو واقعه پزشکی به عنوان آغاز ایدز یاد می کنند.در طی یک سال این بیماری بدون نام، گسترش زیادی داشت تا سرانجام در 1982 آن را ایدز(Syndrome Deficiency Immune (Aquired نامیدند.به مرور شمار بیشتری متوجه این بیماری جدید شدند، چون گروه های گسترده تری از مردم، و نه فقط همجنس گرایان، را مبتلا می کرد.بیماران هموفیل و معتادان تزریقی با علائمی مشابه ایدز به پزشک مراجعه می کردند.همزمان با ظهور ایدز درآمریکا، درآن سوی اقیانوس آتلانتیک پزشکان در فقیرترین قاره جهان آفریقا، متوجه شیوع یک پدیده جدید بهداشتی شدند

این بیماری که در زبان محلی" اسلیم"(SLIM) – مرگ در اثرتحلیل تدریجی بدن – نام گرفته بود، در آفریقا به معضلی عمیق تبدیل می شد.در وهله اول پزشکان دلیلی نمی دیدند که ایدز، بیماری شایع درمیان همجنس گرایان آمریکای ثروتمند، را با اسلیم مرتبط بدانند.اما تحقیقات بعدی و شیوع علائمی مشابه درمیان زنان و دگر جنس گراها نشان داد که هر دوی این بیماری ها یکی بوده وهمان ایدز است.درهیاهویی از جنجال ها و ابهامات گسترده درباره این بیماری کشنده جدید، تلاش ها برای تشخیص علت بروز ایدز و نحوه انتقال آن، با شتابی بی سابقه آغاز شد.در سال 1984 یک گروه محقق آمریکایی به ریاست" رابرت گالو" اعلام کرد که آنها عامل بیماری ایدز را کشف کرده اند، یعنی همان ویروسی که ما آن را حالا اچ آی وی می خوانیم.البته این ادعا با اعتراض " لوک موننتیر" و گروه محققان فرانسوی او، که ماه ها قبل این ویروس را شناسایی کرده بودند، روبرو شد.در بحبوحه این جنجال ها محققان برای پیدا کردن درمان ایدز بسیج شدند: جستجویی که هنوز هم ادامه دارد.آزمایش های خون نشان داد که ویروس اچ آی وی سراسر جهان را در پنجه مهلک خود گرفته و در مدت زمانی کم به تمام قاره ها گسترش یافته است.تلاش ها برای درک این ویروس به موضوعی بسیار اضطراری تبدیل شد. این که از کجا آمده و چرا در قرن بیستم هم زمان در دو نقطه مختلف یعنی آفریقا و آمریکا ظهور کرده بود؟

منشا اچ ای وی
طبق شواهد روشن و قانع کننده ای که وجود دارد، شکی نیست که ایدز از ویروس اچ آی وی ناشی می شود. اما درحال حاضر تاکید بر این موضوع است که درک سر منشا ویروس اچ آی وی برای کشف واکسن و درمان های موثرتر امری حیاتی است.براساس آخرین تحقیقات در زمینه مختصات ژنتیکی اچ آی وی، عامل انتقال ایدز، مشخص شده این ویروس از ترکیب دو ویروس مختلف در میمون شامپانزه به وجود آمده است.این ویروس ها از نوع ویروس" اس آی وی"( Virus Simian Immunodeficiency ) هستند که در میمون ایجاد بیماری می کند.این تحقیقات نظریه ای رایج را که می گوید ایدز در طی یک قرن گذشته در جنگلهای غرب آفریقا ظهور کرده است، تایید می کند.درسال 1999 نشریه" نیچر" در شماره ماه فوریه خود یک نظریه عملی را به چاپ رساند که مورد حمایت گسترده کارشناسان این رشته قرار گرفت.براساس این نظریه ویروس عامل ایدز ابتدا از طریق یکی از زیر گونه های شامپانزه در آفریقا به انسان سرایت کرده است.به اعتقاد دانشمندان انسان اولین بار در نیمه نخست قرن گذشته در نتیجه شکار و تغذیه گوشت شامپانزه، سنتی که هنوز در آفریقا ادامه دارد، به این ویروس آلوده شد.اس آی وی در گذشته ای نه چندان دور وارد بدن انسان شد و پس از جهش ژنتیکی به اچ آی وی تبدیل شد.به احتمال قریب به یقین ناحیه گینه بیسائو درغرب آفریقا مکانی است که این نقل و انتقال درآن صورت گرفته است.بسیاری از دانشمندان بر این باورند که انتقال ویروس بیش از یک بار روی داده است، چون نمونه های گوناگونی از این ویروس، درانسان باعث بروز ایدز می شود.اما تعیین زمان دقیق انتقال از حیوان به انسان مشکل آفرین تر است.نکته قابل توجهی که در تحقیقات مشخص شد این بود که در قرن نوزدهم هیچ یک از میلیون ها آفریقایی که به زور به بردگی کشیده و به کشورهای خارجی منتقل شدند، به این ویروس آلوده نبودند



دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:منشا ویروس ایدز, :: 14:25 ::  نويسنده : mohsen